Monday, November 9, 2009

Hernesupp

Vaieldamatult parim hernesupp!
1 1/2 kl kuivatatud herneid
1/2 kl kruupe
500 g kondist suitsuliha (suitsuribi või suitsukoot nt)
2 1/2 l vett
1 sibul (võid terve keem apanna ja pärast välja koukida või tükeldada)
riivitud porgadit(kui ei taha, ei pea panema)
tükeldatud kartulit (kui ei taha, ei pea panema)
soola
maitserohelist


Pane herned 6h külma vette likku.(kui on poolikud herned, piisab paarist tunist leotamisest) Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema. Keeda tasasel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta.
Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi.
Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist ja hapukoort ka kui maitseb.

0 comments: